Україна

Інформатор РФ на Донбасі отримала дев’ять років ув’язнення


Інформатор РФ на Донбасі отримала дев ять років ув язнення

Жінка передавала ворогові відомості про розташування підрозділів та пересування техніки ЗСУ.

Інформатор ворога, яку СБУ затримала у Покровському районі Донецької області, отримала дев’ять років ув’язнення. Про це 13 жовтня повідомляє прес-служба СБУ.

Жінка передавала відомості про розташування підрозділів та пересування техніки ЗСУ на Донбасі.

У суді підтверджено зібрані слідчими СБУ докази, у тому числі факти передачі координат складу боєприпасів ЗСУ поблизу Покровська, інформації про чисельність підрозділу українських сил оборони в районі, маршруту переміщення колони броньованої техніки та військового транспорту Збройних Сил.

Своїми діями інформатор поставила під загрозу життя великої кількості військовослужбовців ЗСУ. Лише завдяки своєчасному реагуванню сил оборони підрозділ Збройних Сил вчасно змінив позиції.

Інформатора засуджено до дев’яти років позбавлення волі та визнано винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України).

Вирок набуде чинності після закінчення терміну подання апеляційної скарги.

Викриття злочину проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з Головним управлінням СБУ у Донецькій та Луганській областях. Звинувачення у суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Нагадаємо, на Донеччині співробітники ДБР викрили заступника начальника одного з рятувальних загонів ДСНС, який перейшов на бік окупантів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button