Україна

Інфляція в Україні – уряд планує до кінця року досягнути 5% – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема за останній рік зросла заробітна плата на 21%

В українському уряді розраховують стабілізувати інфляційні процеси в країні та до кінця року досягти цільового показника інфляції у 5%. Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, повідомив “Укрінформ”.

“У середньому за рік у нас заробітна плата зросла на 21% і становила 14 тисяч гривень.. Важливо, що зростання доходів українців перевищило зростання інфляції. До кінця року у нас є розуміння того, що ситуацію ми стабілізуємо і вийдемо на цільовий показник у 5%”, – зазначила вона.

Водночас політик нагадала, що 2021 рік характеризувався найвищим доларовим валовим внутрішнім продуктом (ВВП) України, а саме – близько 200 млрд доларів, при цьому реальний ВВП за 2021 рік зріс 3,2%.

Також за словами Свириденко, завдяки високим надходженням у 2021 році дефіцит зведеного державного бюджету скоротився до 3,5%; це стало одним із важливих факторів того, що державний борг вже нижчий 50% ВВП.

1News за темою: Інфляція в Сполучених Штатах досягла рівня 1982 року

Як повідомлялося раніше, в Україні у січні 2022 року у порівнянні з груднем минулого року споживчі ціни зросли на 1,3%. Інфляція залишилася на рівні 10,0%.

При цьому найбільше зросли ціни на соняшникову олію – на 34,2%, овочі – на 27,5%, цукор – на 22,8% та хліб – на 19,6%. Однак, фрукти подешевшали на 8,4%.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button