Україна

Інфекціоніст дав прогноз масштабів повторного зараження коронавірусом в Україні

Як пояснив лікар, тест, який показує наявність у людини антитіл на коронавірус, не обов’язково свідчить про наявність імунітету, інформує 1NEWS.

Випадки повторного зараження коронавірусом не можуть носити масовий характер. Про це розповів лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев, передає “Обозреватель”. “Сказати, що більшість буде хворіти COVID-19 два-три рази, я не можу”, – зазначив він, коментуючи випадок повторного зараження медика в Чернівцях.

Як пояснив лікар, тест, який показує наявність у людини антитіл на коронавірус, не обов’язково свідчить про наявність імунітету, оскільки між поняттям “антитіла” і поняттям “імунітет” не можна ставити знак рівності. За його словами, шанси людей, що перехворіли COVID-19, заразитися ним знову, “досить невисокі”.

“Хоча ми і говоримо, що це новий вірус, але це один з великого сімейства коронавірусів. Ми знаємо, що вони здатні викликати респіраторні пошкодження, але ніяких страшних якостей у нього немає. Я думаю, що це поодинокі випадки”. У цьому контексті він повідомив про випадки повторного зараження кором. “Але це може бути 1 випадок на тисячу або на 10 тисяч”, – сказав медик.

 

 

 

 

 

 

Back to top button