Україна

Ігнат: Взимку РФ частіше застосовуватиме дрони, ніж ракети


Ігнат: Взимку РФ частіше застосовуватиме дрони, ніж ракети

Негода, яка останні кілька днів спостерігається в Україні, не є повною перешкодою для російських атак “шахедами” та ракетами.

Взимку росіяни можуть застосовувати для обстрілів України переважно дрони. Однак ракети російські загарбники також накопичують. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв’ю виданню Новинарня.

“На мою думку, Росія зараз буде застосовувати дрони в рази більше, ніж ракети. Ми говоримо про “шахеди”, а також про FPV-дрони та “Ланцети” по лінії фронту. Звісно, ракети вони накопичують, про це і ГУР регулярно заявляє” – зазначив речник Повітряних сил.

Також Ігнат заявив, що негода, яка останні кілька днів спостерігається в Україні, не є повною перешкодою для російських атак “шахедами” та ракетами. Але певні складнощі у ворога виникати можуть, передає РБК-Україна.

“Єдине – що через перепад температур з плюсу в мінус може бути обмерзання окремих елементів. Це може вплинути на аеродинамічні якості самого планера і він може впасти. Поривчастий та штормовий вітер істотно впливає на роботу пілотованої авіації та безпілотників”, – розповів Ігнат.

За його словами, щодо української системи ППО, жодних перешкод для її роботи нинішня погода не становить. Виняток – мобільні групи, яким негода може ускладнити роботу.

Нагадаємо, Повітряні сили України за минулий тиждень знищили 124 зі 126 ворожих безпілотників типу “шахед”.

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, росіяни покривають “шахеди” карбоном або перефарбовують їх у чорний колір, аби українській протиповітряній обороні було важче їх збивати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button