Україна

Ігнат розповів, чому українські пілоти ще не розпочали навчання в Румунії


Ігнат розповів, чому українські пілоти ще не розпочали навчання в Румунії

Нідерланди передали для навчального центру в Румунії п’ять літаків F-16, але в самому центрі тільки фундамент залили, повідомив речник Повітряних сил.

Українські пілоти ще не розпочинали підготовку на винищувачах F-16 у навчальному центрі у Румунії, оскільки  центр ще будується. Про це речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі токшоу На часі.

“Іноді заяви іноземних партнерів слід розглядати під іншим кутом. Ось передали Нідерланди п’ять літаків. Вони передали першу партію до майбутнього центру, який будується, там фундамент лише залили, наскільки мені відомо. Є там злітно-посадкова смуга, але поки що ніякої мови про навчання українських пілотів не йде”, – сказав Ігнат.

Він також пояснив, чому Нідерланди вирішили передати центру свої F-16.

“Зрозуміло, чому вони це роблять. Тому що вони переходять на F-35, їм потрібно інструкторів, наземний склад швидше залучати до цього процесу, до F-35. Їм F-16 не потрібно утримувати. За них треба платити гроші, за їх утримання. Тим більше, взимку, обслуговування тощо. Тому вони якнайшвидше передали їх до Румунії”, – розповів Ігнат.

Напередодні повідомлялося, що в Румунії відкрився навчальний центр винищувачів F-16, де проходитимуть навчання українські пілоти. 

Тиждень тому Нідерланди відправили F-16 до Румунії для навчання українських пілотів. Пізніше стало відомо, про яку саме модифікацію літаків йдеться.

Тимчасом уПовітряних силах України заявили, що пілоти почали проходити практичне навчання на F-16 уже у повітрі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button