Україна

Ігнат прокоментував інформацію ЗМІ про новий етап навчання на F-16


Ігнат прокоментував інформацію ЗМІ про новий етап навчання на F-16

Напередодні журналістка видання Politico повідомила, що українські пілоти розпочали польоти на винищувачах в Аризоні.

Україна не оприлюднює інформацію стосовно процесу навчання українських пілотів на F-16 раніше партнерів, які його організували. Так речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував в ефірі телемарафону 26 жовтня інформацію видання Politico про те, що українські льотчики почали реальні польоти на винищувачах.

“Ми казали, що це (польоти пілотів на F-16 – ред.) відбудеться найближчим часом. Якщо у Politico є якась інформація більше, то слава богу”, – зазначив він.

За словами Ігната, Україна нічого не говорить раніше за партнерів, оскільки “це має бути узгоджена позиція”.

“Зрозуміло, що нам хочеться якомога швидше. Сталося це чи не сталося – я думаю ми дізнаємося. Дійсно, коли наші льотчики оприлюднять перше фото в кабіні літака після вдалого вильоту, то всі про це дізнаються”, – додав речник.

Він підтвердив, що українські військові проходять підготовку в американській Аризоні, у кожного з них індивідуальна програма.

“Хтось вже завершує підготовку на тренажері і готується пересісти в літак, який буде пілотований з інструктором і відповідно вже ним самим”, – пояснив представник Повітряних сил.

Напередодні кореспондент Politico Лара Селігман повідомила, що українські пілоти розпочали польоти на F-16. 

Раніше повідомлялося, що у рамках навчань на американських винищувачах льотчики з України освоюють авіаційні тренажери, а наступним етапом будуть польоти з інструктором на справжніх літаках.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button