Україна

Ігнат пояснив, як зйомка роботи ППО помагає окупантам


Ігнат пояснив, як зйомка роботи ППО помагає окупантам

Відео роботи ППО, що були зняті ПС ЗСУ та іноземцями, перед публікацією ретельно перевіряються, зазначив речник.

Кожен знімок роботи української ППО може стати джерелом інформації для російських окупантів. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат у випуску спільного проекту ЦПД та VoxCheck під назвою “ПОГОВОРИМО”.

“Є багато в них варіантів, але коли ми допомагаємо отими знімками, тими коментарями якимись – це все аналізується. Кожний знімок, кожне відео може стати джерелом інформації для окупанта. На словах, на пальцях пояснюю, є в нас ракети, десь там працює в нас ППО”, – зазначив спікер.

Він пояснив, як працює цей механізм виявлення розташування систем ППО.

“З однієї точки знімає одна людина з другої точки – друга людина, з третьої точки – третя людина. Це називається трьох координатне співпадіння паралелей. Так точно можна визначити де стоїть пускова установка скажімо Patriot і завдати повторного удару”, – пояснив Ігнат.

Він закликав вимикати камери відеоспостереження під час повітряної тривоги. Цим питанням вже займається СБУ.

“Сьогодні щодо тих хто нехтує оцими правилами є заборони відповідні, особливо в реальному часі це дуже і дуже може зашкодити”, – додав представник Повітряних сил.

Відео роботи ППО, зняті Повітряними силами та іноземцями, перед публікацією ретельно перевіряються. Речник зауважив, що українські військові мають показати партнерам, що їхня зброя ефективно працює.

“Ви ж бачите що і ми викладаємо роботу ППО і іноземці уже викладають роботу ППО. Ми дивимося, чи немає нічого там зайвого, і публікуємо, якщо воно показує підрив ракети в повітрі, тобто перехоплення повітряної цілі – то чому ні”, – резюмував Ігнат.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button