Україна

Ігнат пояснив, чому тривогу оголосили після вибуху


Ігнат пояснив, чому тривогу оголосили після вибуху

Речник Повітряних сил пояснив, поки що невідомо, якими саме балістичними ракетами росіяни атакували Київ.

Балістичні ракети летять дуже швидко, тому сили протиповітряної оборони мають лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу та ліквідувати ворожі цілі. Це пояснює причину тоготривогу у Киві та області під час нічної атаки оголосили після перших вибухів. Про це повідомив Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону Єдині новини.

Росіяни цієї ночі запустили ракети, що летять балістичною траєкторією з північного напрямку зазначив він і додав, що ворог, імовірно, здійснював пуски з території Брянської області.

“Ви знаєте, що таке балістика, тому і час на оголошення повітряної тривоги обмежений. Це відбувається вже не вперше, адже балістика летить надзвичайно швидко. Буквально – лічені хвилини для того, аби відреагувати протиповітряній обороні та їх знищити”, – йдеться в повідомленні.

Якими саме балістичними ракетами росіяни атакували Київ цієї ночі, поки невідомо, нині фахівці вивчають двигуни збитих ракет, щоб встановити їх тип.

Як ми вже писали, ворог в ніч на понеділок, 11 грудня атакував Київ ракетами. Унаслідок роботи ППО по збиттю ворожих цілей сталося падіння уламків у двох районах міста.

У Києві пролунала серія вибухів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button