Україна

Ігнат пояснив, чому не скасують тривоги через МіГи


Ігнат пояснив, чому не скасують тривоги через МіГи

Інколи військові мають інформацію про те, що російські МіГи злітають із гіперзвуковою ракетою або без неї, але в деяких випадках інформації щодо цього немає жодної.

В Україні не планують змінювати систему оповіщення населення про повітряну загрозу, щоб не ризикувати житями людей. Про це в ефірі Українського радіо повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише РБК-Україна.

“Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні”, – пояснив речник.

Ігнат додав, що інколи військові мають інформацію про те, що російські МіГи злітають із гіперзвуковою ракетою або без неї, але в деяких випадках інформації щодо цього немає жодної.

Нагадаємо, останні кілька тижнів повітряні тривоги в Україні, які оголошуються через злети російських МіГ-31К, тривають від трьох до чотирьох годин. Повітряні сили ЗСУ пов’язують це з навчаннями російської армії із дозаправлення винищувачів в небі. Такі маневри впливають на життя українців: під час повітряних тривог більшість закладів і установ припиняють роботу.

Раніше повідомлялося, що президент доручив знайти рішення, щоб тривалі тривоги через російські МіГи не зупиняли країну на години. Зеленський підкреслив, що рівень  протиповітряної оборони в Україні дає змогу осучаснити реагування на зліт носіїв Кинджалів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button