Світ

У Литві зібрали понад п’ять мільйонів євро на радари ППО для України

У Литві зібрали понад п ять мільйонів євро на радари ППО для України

Фото: EADaily

У Литві зібрали понад п’ять мільйонів євро для України

Литовська ІТ-компанія пообіцяла подвоїти внески людей, які скинуть протягом години з 8 до 9 ранку. У результаті за цей час люди надіслали 1 006 000 євро.

У Литві вдалося закрити мінімальний план збору на радари ППО для України. Усього зібрано 5,3 млн євро. Про це повідомив координатор збору Андрюс Тапінас.

Ще вранці він писав, що на рахунку кампанії збору – понад три млн євро із запланованих п’яти. Однак за спеціальну “щасливу годину”, яку запустив один із благодійників, вдалося залучити понад мільйон євро. У такий спосіб вдалося закрити мінімальний план збору.

Зазначається, що литовська ІТ-компанія Tesonet пообіцяла подвоїти внески людей, які скинуть протягом однієї години з 8 до 9 ранку. У результаті за цей час люди надіслали 1 006 000 євро, які відповідно будуть подвоєні до 2 012 000 євро.

Нагадаємо, Литва активно допомагає Україні у війні із РФ. Загальна вартість нового пакету військової допомоги Україні від Литви становить приблизно 125 млн євро. До нього планують включити зенітні гармати L-70 та гелікоптери Мі-8.

Раніше повідомлялося, що у Литві підготували мінометні групи українських військових.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button