Україна

Хвиля міграції з України знову зростає


Хвиля міграції з України знову зростає

Частина українців не має наміру найближчим часом повертатися до країни, поки на території України тривають бойові дії.

 

З України щодня виїжджає майже 40 тисяч українців, і це більше, ніж в’їжджає до країни. Про це в суботу, 2 липня, говорить у сюжеті ТСН.
 
Журналісти звертають увагу на те, що майже 20% тих, хто виїхав, не збираються повертатися в Україну найближчим часом. Зокрема, у сюжеті йдеться про Польщу, до якої вирушила найбільша хвиля українських біженців.
 

“За даними польських дослідників, середній вік українських біженців – 36 років. Тобто це жінки найбільш працездатного та репродуктивного віку. Яка кількість з них повернеться, залежатиме від тривалості війни”, – йдеться у матеріалі з посиланням на аналітиків.
 
Фахівці прогнозують, що якщо війна закінчиться відносно скоро, Україна втратить приблизно 500-600 тисяч осіб, якщо ж війна триватиме, як деякі прогнозують, кілька років, то ці втрати можуть зрости до п’яти мільйонів.
 
“Такий відтік населення загрожує Україні швидким старінням населення, дефіцитом робочої сили та ще більшим навантаженням на пенсійну систему”, – йдеться у матеріалі.
 
Журналісти звернули увагу, що за різними дослідженнями від 50-70% українців, які виїхали, мають вищу освіту, володіють хоча б однією іноземною мовою, а також володіють конкурентною професією для ЄС.
 
“Низка країн уже зараз розпочали боротьбу за робочі руки українських біженців, особливо полюють на медсестер”, – уточнюють фахівці.
 
Раніше повідомлялося, що Європейський Союз може допомогти Україні виплачувати пенсії громадянам, які набули статусу тимчасового захисту в країнах ЄС.
 
За даними ООН, кількість біженців з України, які набули статусу тимчасового захисту в країнах Європи, склала 3,407 млн. Ще кілька мільйонів громадян перебувають за кордоном без статусу біженця.
 
А за даними Євросоюзу, з початку війни з України виїхали понад 5,7 млн. людей, з них понад 2,8 млн. повернулися додому.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button