Україна

Голова Rheinmetall закликав Європу “не надіятися на США”


Голова Rheinmetall закликав Європу не надіятися на США

Армін Паппергер закликав європейські країни створювати великі збройові компанії, що стали б конкурентами американським.

Європі треба відмовитися від думки, що США обов’язково прийдуть на допомогу в разі виникнення військової загрози для неї. Про це заявив Financial Times голова ради директорів компанії Rheinmetall AG Армін Паппергер, повідомляє Financial Times.

Блокування конгресменами США надання додаткової допомоги для України Паппергер назвав сигналом для Європи: Вашингтон “більше не платитиме за неї”. За його словами, тепер США концентрують свої сили на Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, і в разі виникнення повномасштабного збройного конфлікту “С‌‌‌‌‌‌‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ША будуть зосереджені на Азії, а Європа залишиться повністю одна”.

За його словами, незалежно від того, хто переможе на президентських виборах у США в листопаді 2024 року, процес військового переозброєння у ФРН продовжиться. Проте можлива перемога Дональда Трампа, на його думку, вплине на Німеччину.

Паппергер закликав європейські країни створювати великі збройові компанії, здатні конкурувати з американськими фірмами.

Він висловив думку, що конкретним країнам потрібно спеціалізуватися на певних військових технологіях. У перспективі важливо розміщувати промислові підприємства в багатьох країнах та нарощувати там виробництво.

Раніше повідомлялося, що Європа повинна підготуватися до виходу США з НАТО, якщо новим президентом Штатів стане Дональд Трамп. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button