Україна

Human Rights Watch розслідує тортури та страти на Київщині та Чернігівщині

Human Rights Watch розслідує тортури та страти на Київщині та Чернігівщині

Фото: ЕРА

HRW розслідує тортури та страти на Київщині та Чернігівщині

У 17 селах Київської та Чернігівської областей правозахисники вже розслідували 22 випадки страт, дев’ять інших незаконних вбивств, шість можливих насильницьких зникнень та сім випадків тортур.

Російські війська, що окупували в період з кінця лютого по кінець березня 2022 року значну частину Київської та Чернігівської областей, влаштовували страти мирних жителів, катували і чинили інші протизаконні дії, які можуть бути кваліфіковані як воєнні злочини. Про це йдеться у звіті міжнародної організації Human Rights Watch.

Повідомляється, що у 17 селах Київської та Чернігівської областей правозахисники вже розслідували 22 випадки страт, дев’ять інших незаконних вбивств, шість можливих насильницьких зникнень та сім випадків тортур. 21 мирний житель повідомив про незаконне утримання під вартою в нелюдських умовах, що принижують гідність.

“Ці зловживання щодо цивільних осіб є очевидними воєнними злочинами, які мають бути негайно та неупереджено розслідувані”, – заявив заступник директора HRW в Європі та Центральній Азії Георгій Гогія.

Раніше повідомлялося, що на Київщині виявили тіла понад 1200 людей, убитих військовими РФ.

Нагадаємо, телеканал CNN заявив про нове відео, що підтверджує звірства РФ у Бучі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button