Україна

Холодна пора року протриває аж до квітня 2018 року

Кожен пам’ятає мультфільм «Льодовиковий період». Так-от чи бути йому в Україні – питання гостре. Адже, як попереджують британські кліматологи, цього року нас чекає найсуворіша за останні 100 років зима.

Науковці стверджують, що холодна пора року протриває аж до квітня 2018 року й очікується багато снігу, сильні поривчасті вітри та надморози, до яких ми не звикли, сягатимуть більше -30°С.

Як зазначає Kyiv-city, найсуворішою зимою наразі вважають зиму 1708-1709 року, це був історичний малий льодовиковий період.

Науковці пов’язують похолодання з новим кліматичним циклом, у який входить Земля. А також має впливає ситуація в Тихому океані. Адже за останній час температура води в Тихому океані різко зросла на один градус. Це все призводить до того, що через зниження сонячної активності у 2030-2040 роках на Землі може настати п’ятий льодовиковий період.

Проте українські вчені вважають це просто плітки в час початку опалювального сезону.

Українському гідрометеорологічному інституті стверджують, що цьогорічна зима нічим не відрізнятиметься від попередніх. Так, середньомісячна температура в грудні буде близько +4°С, проте, дійсно, можливе різке чергування погоди: від теплої до морозно-вітряної.

За словами синоптиків, варто тримати в гардеробі і зимове взуття, і вологовідштовхувальне осіннє.

Не знаємо, кому вірити, проте надіємо і віримо, що Новий рік зустрінемо зі снігом та приємним морозчиком! Адже у Києві нас чекає чимало цікавих подій та неонове містечко.

Науково підтверджено, що підвищення температури повітря та її коливання викликано парниковими газами. Тому варто пам’ятати, що чиста планета – це здоров’я населення.

Источник: Kyiv-city.com

Back to top button