Україна

Хода «Дякуємо захисникам» відбулася у Львові

У День захисників та захисниць України вулицями Львова пройшла хода «Дякуємо захисникам», повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Перед пам’ятником Шевченку волонтерки розгорнули майже 10-метровий національний прапор, і колона рушила вулицями Львова до меморіалу Героїв Небесної Сотні, вигукуючи: “Слава Україні! Героям Слава!”, “Крим – це Україна”. Серед учасників заходу були ветерани війни на Сході України, волонтери, активісти та мешканці міста.

Біля меморіалу Героїв Небесної Сотні близько двох сотень учасників акції промовили молитву в пам’ять про полеглих.

«Наша головна мета – не забувати про ветеранів, їхні сім’ї. А перемога однозначно буде за нами!» – наголосив організатор заходу, ветеран 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» Артур Кирєєв.

Біля меморіалу учасники ходи долучилися до урочистого церемоніалу підняття Державного Прапора.

Після урочистої частини ветерани разом з сім’ями вирушили на зустріч побратимів, яку організують четвертий рік поспіль у дворику Львівської ОДА. Вони спілкувалися в неформальній обстановці, частувалися козацьким кулішем.

Учасники зустрічі мали змогу зробити знімки на згадку у спеціально облаштованій фотозоні та послухати патріотичну і народну музику у виконанні Назара Савка та учасників музичної студії «Джерело» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, октету «Орфей», артистів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

 

 

 

 

Back to top button