Україна

Хмельницька АЕС відключила другий блок

Хмельницька АЕС через відключення двох насосів у п’ятницю, 18 червня, відключила другий блок від енергосистеми країни. Про це повідомляється на сайті ХАЕС, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“18 червня 2021 року енергоблок №2 працював стабільно на потужності 1005 МВт. О 19 годині 27 хвилин, через відключення 2-х турбопоживних насосів, енергоблок №2 відключений від енергомережі”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, реакторна установка переведена в стан “гаряча зупинка”. За міжнародною шкалою INES, подія попередньо класифіковано нижче рівня ” 0 ” (не суттєво для безпеки).

“Радіаційна обстановка на промисловому майданчику і в прилеглих регіонах не зазнавала змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень”, – додали на ХАЕС.

Нагадаємо, раніше Запорізька атомна електростанція відключила четвертий блок від енергосистеми і вивела його в холодний резерв через падіння цін на ринку електроенергії. Це потрібно для оптимізації фінансово-економічної діяльності та виробничих процесів у ДП “НАЕК “Енергоатом ” в умовах значного падіння цін на ринку електроенергії та скорочення попиту

Back to top button