Україна

Херсонський “гауляйтер” підтверджує, що зерно вивозять до РФ

Херсонський гауляйтер підтверджує, що зерно вивозять до РФ

Фото: ЕРА

Херсонський “гауляйтер” підтверджує, що зерно вивозять до Росії

Колаборант Кирило Стремоусов, призначений окупантами заступником голови так званої “військово-цивільної адміністрації” області, називає вивезення викраденого зерна експортом.

Окупаційна “влада” Херсонської області заявила про початок процесу вивезення зерна з регіону на територію РФ. Про це повідомляє російський пропагандистський сайт РБК.ру.

Ідеться про врожай минулого року. Колаборант Кирило Стремоусов, призначений окупантами заступником голови так званої “військово-цивільної адміністрації” області, називає вивезення викраденого зерна експортом.

Стремоусов також повідомив про початок збору врожаю озимих зернових з 20 червня. Зібрані озимі колаборанти також планують вивозити.

“Є місце, куди збирати, хоча, звичайно, дуже багато зерна тут”, – заявив він.

Крім того, за словами Стремусова, окупанти збираються вивозити насіння соняшника для виробництва олії на місцеві та російські заводи.

Раніше повідомлялося, що влада Красноярського краю РФ дозволила красти зерно з частини Херсонської області, захопленої росіянами. У законодавчих зборах пояснили необхідність запровадження такого рішення тим, що у Росії через санкції гостро відчувається нестача зернових культур та овочів.

Пізніше там відхрестилися від рішення красти зерно в Україні, а публікацію документа про ухвалене рішення пояснили зломом сайту.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button