Україна

Херсонського депутата підозрюють у колабораціонізмі

Херсонського депутата підозрюють у колабораціонізмі

Фото: t.me/kyiv_pro_office

Член партії Блок Сальдо підтримав російських окупантів та розпочав із ними співпрацю, заявили в прокуратурі.

Депутату Херсонської міськради від політичної партії Блок Сальдо повідомили про підозру у колабораціонізмі. Про це 28 квітня повідомила Київська міська прокуратура.

 

Згідно з матеріалами досудового розслідування, знаючи, що Херсон тимчасово окупований збройними формуваннями РФ, депутат записав відеозвернення для російського інтернет-видання, в якому закликав співгромадян скласти зброю та припинити бойові дії.

Також він організував і фактично брав участь у проведенні проросійського мітингу, який транслювався у російських ЗМІ та соціальних мережах.

Крім того, за попередньою змовою з іншими особами підозрюваний оголосив про створення незаконного формування під назвою “Комітет порятунку Херсонщини “За мир та порядок””.

“Під час засідання зазначеного комітету було проведено голосування на підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора”, – наголосили у прокуратурі.

Зазначається, що чоловікові повідомили про підозру у співпраці з державою-агресором, організацію та проведення мітингу на підтримку дій окупантів та активну участь у ньому (частина 6 статті 111-1 КК України).

Слідчі дії за кримінальним провадженням тривають. Депутатові загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, після захоплення Херсонської міськради російські окупанти представили так званих керівників обласної та міської адміністрацій. Ними стали Володимир Сальдо та Олександра Кобиця.

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині під контролем російських військових почали створювати нові “військово-цивільні адміністрації”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button