Україна

Херсон без світла: названо причину


Херсон без світла: названо причину

Окупанти висадили в повітря і високовольтні лінії, які йдуть на Херсон. Оперативно полагодити поломки неможливо.

Голова Херсонської ОДА Ярослав Янушевич повідомив, що у Херсоні та інших населених пунктах області виникли проблеми з електропостачанням через те, що окупанти підірвали високовольтні лінії. Про це Янушевич увечері у неділю, 6 листопада, написав у Telegram.
 
“Стало відомо, що окупанти підірвали й високовольтні лінії, які йдуть на Херсон. Тому в обласному центрі та низці інших населених пунктів почалися проблеми з електропостачанням”. – повідомив Янушевич.
 
За його словами, у тимчасово окупованому Бериславі російські війська підірвали високовольтні лінії електропередач. Зруйновано близько півтора кілометра опор та ліній.
 
“Місто залишилося без електроживлення, адже пошкодження досить масштабні. Оперативно полагодити поломки неможливо – бракує фахівців, обладнання та й російські загарбники не дадуть цього зробити. Ймовірно, у Бериславі не буде світла до повної деокупації міста”, – зазначив він.
 
Окрім цього, за словами голови ОДА, російські терористи замінували у Бериславі й водонапірні свердловини. Загалом у місті їх 14. Скільки з них заміновано – інформація уточнюється.
 
Нагадаємо, сьогодні РосЗМІ повідомили, що Херсон та ще понад десять населених пунктів залишилися без світла.
 
Також повідомлялося, що українські військові наближаються до Херсона та змушують ворога готувати оборонні укріплення для боїв за місто. Судячи із супутникових фотографій, окупанти посилюють оборону на правому березі Дніпра.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button