Україна

Харчування в дитсадках України – МОЗ підтвердило сезонне меню – 1News


Фото з відкритих джерел

Також у технічних картках запропоновані процеси приготування страв та температурні режими

Міністерство охорони здоров’я України затвердило рекомендоване сезонне меню для дітей віком від 1 до 6 (7) років для харчування у закладах освіти. Про це йшлося у Facebook відомства.

“Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 7 років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах. Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року, проте з використанням сезонних продуктів”, – йдеться у повідомленні.

При цьому на сайті МОЗ можна переглянути технічні картки з переліком страв, вимогами, необхідними параметрами та розрахунками (наприклад, енергетична цінність продуктів/страв). Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.

Водночас меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів.

Зокрема над документами працювала робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти та Держпродспоживслужби.

1News за темою: Видано збірник технологічних карт для харчування у закладах освіти, – МОЗ

Як повідомлялося раніше, із січня поточного року Міносвіти постійно перевіряє процес втілення реформи шкільного харчування. Новим меню наразі користуються вже понад 13 тисяч шкіл України, що становить 96,6% від загальної кількості.


Джерело

Back to top button