Україна

Хакери ГУР атакують російські банки, соцмережі та платіжні сервіси – ЗМІ


Хакери ГУР атакують російські банки, соцмережі та платіжні сервіси - ЗМІ

Сьогодні уражені також російська соцмережа VK, месенджер Discord, Система швидких платежів СБП, Національна система платіжних карт НСПК та ресурс кіно-відеоперегляду Lampa

На третю добу від початку операції українських кіберфахівців із Головного управління розвідки Міністерства оборони України, спрямованої на російську цифрову інфраструктуру, до переліку цілей додалися нові банки, платіжні сервіси, соціальні мережі та месенджери. Про це Укрінформу повідомило джерело в ГУР МОУ.

Наразі під ударом перебувають найбільші російські банківські установи, зокрема Альфа Банк, СберБанк, Райффайзен Банк, ВТБ Банк, РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк та іБанк.

На другий день атаки до списку додалися Промсвязьбанк, Почта Банк та російський інтернет-сервіс Авіто.

“Сьогодні уражені також російська соцмережа VK, месенджер Discord, Система швидких платежів СБП, Національна система платіжних карт НСПК та ресурс кіно-відеоперегляду Lampa”, – мовили у повідомленні.

Деякі фінансові установи спершу заперечували, що збої пов’язані з зовнішнім втручанням.

Проте інші, включаючи ВТБ, визнали, що постають перед масштабною DDOS-атакою з-за кордону.

Онлайн-сервіси цих банків вже третю добу працюють нестабільно або не працюють зовсім, через що клієнти по всій Росії не можуть здійснювати фінансові операції.

Окрім цього, ситуацію росіянам ускладнює також нестабільна робота інтернет-провайдерів, які також зазнали атак.

Нагадаємо, кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України “вимкнули” в Криму касові апарати і зупинили рух по Керченському мосту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button