Україна

Гутерреш засудив російський удар по судну з зерном


Гутерреш засудив російський удар по судну з зерном

Генсек ООН вважає прохід через Чорне море критично важливим для глобальної продовольчої безпеки й утримання світових цін під контролем.

Російський удар по судну, що перевозило пшеницю з України є черговим ризиком для економіки. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засуджує ці напади – де б вони не відбувалися – на цивільних осіб та інфраструктуру, “зокрема й найостанніші удари”. Про це у четвер, 12 вересня, заявив речник генсека Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ.

“Це ще один приклад ризику для світової економіки, для світової торгівлі, який ми спостерігаємо в цьому регіоні. Це суворе нагадування про те, що судна й далі стикаються із загрозами в Чорному морі, що загрожує безпеці та стійкості експорту сільськогосподарської продукції”, – сказав Дюжаррік.

За його словами, прохід через Чорне море залишається “критично важливим для глобальної продовольчої безпеки й утримання світових цін під контролем”.

Нагадаємо, сьогодні російські агресори завдали в Чорному морі удар по судну, що перевозило зерно з України до Єгипту. Росіяни атакували цивільне судно одразу після виходу з українських територіальних вод. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує реакції світу, бо пшениця та продовольча безпека не повинні бути мішенню для ракет.

Після удару по судну ф’ючерси на пшеницю на Чиказькі біржі зросли до 5,9175 дол за бушель, найвищого показника з липня 2024 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 17 =

Back to top button