Україна

ГУР попередило українців про посилення російської пропаганди


ГУР попередило українців про посилення російської пропаганди

Разом із загостренням обстановки на фронті РФ посилює дестабілізаційні зусилля, спрямовані на розкол суспільства України.


Росія в рамках нової інформаційно-психологічної операції (ІПСО) в Україні може готувати провокації у місцях масового скупчення людей. Наприклад, на вокзалах, у лікарнях. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони в п’ятницю, 10 травня.
 
Зазначається, що разом із загостренням обстановки на фронті противник посилює дестабілізаційні зусилля, спрямовані на розкол українського суспільства.
 
“Зокрема, може використовувати для цього масові заходи, куди вкидає власні провокації. Військовими цілями противника є не лише військові об’єкти, а також цивільна інфраструктура: лікарні, вокзали, скупчення людей”, – йдеться у повідомленні.
 
У ГУР додали, що спроби російських інформаційних кампаній з використанням політичних гасел, що роз’єднують суспільство – паразитують на справжніх проблемах, але чимало з них спричинені агресією РФ.
 
“Українські фахівці з інформаційних операцій роблять усе можливе для захисту нашого суспільства, проте нам потрібні також ваші розуміння та допомога”, – зазначили розвідники.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ поширювали інформацію про те, що окупанти у ніч на 1 травня нібито завдали ракетного удару по штабу Збройних сил України в Одесі. Однак це фейк.

Крім того, росіяни розповсюджували фейк щодо наступу на Сумську область. 

Країна мрій чи буферна зона: як впливають на українців ворожі іпсо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 7 =

Back to top button