Україна

ГУР не підтверджує, що на фронті воює “батальйон з українських полонених”


ГУР не підтверджує, що на фронті воює батальйон з українських полонених

У розвідці зазначають, що наразі не зафіксовано бойового застосування цього підрозділу на фронті в Україні.

У Головному управлінні розвідки Міноборони не підтверджують застосування на фронті батальйону Богдан Хмельницький, який був сформований у так званій “ДНР” з українських військовополонених. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов, передає Укрінформ.

“Уже понад рік як оприлюднили інформацію про створення так званого батальйону Богдана Хмельницького, і здебільшого весь час це було ІПСО. Наразі не зафіксовано бойового застосування цього підрозділу”, – зазначив він.

Разом з тим,  у ГУР не виключають, що РФ може до такого вдатися, оскільки вже вчиняє воєнні злочини, мобілізуючи до лав російської армії українських громадян з тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, минулого року у звіті Інституту вивчення війни (ISW) йшлося, що РФ розгорнула батальйон, сформований з українських військовополонених на фронті в Україні.

Російські ЗМІ повідомили, що поблизу села Урожайного на заході Донецької області у бойових діях нібито вперше взяли участь бійці батальйону Богдан Хмельницький, який був сформований з українських військовополонених та підпорядкований формуванню Каскад так званого “МВС ДНР”.

Раніше росмедіа повідомили, що батальйон завербував близько 70 українських військовополонених із виправних колоній у РФ та відправив їх на навчання перед направленням на захід Донеччини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button