Україна

ГУР: “Чорна скринька” завдала окупантам збитків на $700 млн


ГУР: Чорна скринька завдала окупантам збитків на $700 млн

Проект, метою якого є зниження наступального потенціалу противника, було запущено рік тому.

Секретний проект української військової розвідки Вlack Box (Чорна скринька), на який раніше волонтери збирали кошти, продовжує завдавати суттєвих збитків російські армії. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).

Зазначається, що проект, метою якого є зниження наступального потенціалу противника, було запущено рік тому. У 2022-му році благодійники за п’ять тижнів зібрали на Вlack Box понад 230 мільйонів гривень.

Як зазначили в ГУР, станом на початок червня вона завдала російським загарбникам збитків мінімум на 700 мільйонів доларів.

Наразі для спецназівців ГУР МОУ, які працюють із Вlack Box, Фонд компетентної допомоги армії Повернись живим та блогер Ігор Лаченков збирають 15 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Збройні сили України ліквідували за останню добу ще 820 російських окупантів. Загальні бойові втрати ворога за час повномасштабного вторгнення серед особового складу орієнтовно склали близько 314 290 осіб.

Також повідомлялося, що бійці Центру спецоперацій А СБУ протягом тижня знищили під Авдіївкою десятки одиниць російської техніки та укріплень. Ліквідовано комплекс відеоспостереження Муром,16 танків, 28 ББМ, чотири РСЗВ, систему ППО, 16 дронів, 11 артсистем, дві системи РЕБ, 55 авто, 70 укріплень і три склади з боєкомплектом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button