Україна

ГУР атакувало провайдерів і компанії в Росії – ЗМІ


ГУР атакувало провайдерів і компанії в Росії - ЗМІ

Атака уразила щонайменше 33 сервери та 283 компʼютерів промислових обʼєктів, знищені 15 хмарних та файлових сховищ, зламаний 21 вебсайт, стверджують джерела.

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України провело масштабну кібератаку на російських провайдерів і заблокувало десятки ресурсів промислових об’єктів РФ. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на джерела у розвідці в суботу, 24 серпня.

Стверджується, що росіяни масово скаржаться на збої роботи Ростелекому, відсутність підключення до інтернету в мобільних операторів MTC та Билайн, та Яндекс, включаючи його сервіси.

“Всі ці атаковані російські ресурси підтримують та фінансують війну проти України”, – йдеться у повідомленні.

Також кібератаки зазнали десятки ресурсів великих промислових обʼєктів РФ, які забезпечують роботу ВПК.

Зокрема була атакована мережева інфраструктура автозаводу Чайка-сервис (виробляє спеціальну техніку для російських силових відомств), ООО Контур-НИИРС (виробляє спеціальне обладнання для літаків та вертольотів), ПАО ИНЭУМ им. И.С. Брука (постачає технічні та програмні засоби, сервери, процесори тощо).

Також були атаковані хмарні та файлові сховища інтернет-провайдера Mail.ru, VDSina, інтернет-провайдера Квидекс, ТОВ Национальные кабельные сети, ПАО Центральний телеграф та інші.

Ще уражено щонайменше два десятки ресурсів компаній-виробників світлового обладнання, дизельних станцій, хостинг-провайдерів, виробів балістичного захисту тощо.

“Загалом атака уразила щонайменше 33 сервери та 283 службових компʼютерів промислових обʼєктів, знищені 15 хмарних та файлових сховищ, зламаний 21 вебсайт. Натомість на уражених вебресурсах українські хакери залишили агітаційні повідомлення на підтримку України”, – пише видання.

Нагадаємо, тиждень тому ГУР також провело успішну кібератаку проти Росії. Тоді було паралізовано роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю під Челябінськом.

ГУР завершило масштабну кібератаку на фінсектор РФ – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + 14 =

Back to top button