Україна

Гуменюк назвала кількість розвідувальних дронів РФ на півдні України


Гуменюк назвала кількість розвідувальних дронів РФ на півдні України

Російські БПЛА розвідувального типу працюють і з акваторії Чорного моря, і вздовж лінії бойового зіткнення, намагаючись максимально збирати інформацію і про віддалені від лінії фронту регіони.

Після того, як ЗСУ знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50, ворог збільшив концентрацію безпілотників розвідувального типу. Про це під час онлайн-брhttps://www.youtube.com/watch?v=mnd-Yes8xR8ифінгу повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“У нашій операційній зоні на півдні, від Запоріжжя до Одеської області, ми спостерігаємо щодоби близько 200 безпілотників якраз розвідувального типу. Вони працюють і з акваторії Чорного моря, працюють і вздовж лінії бойового зіткнення, намагаються максимально збирати інформацію і про віддалені регіони від лінії бойового зіткнення, глибше в тил. Але тут їм дуже суттєво заважає наша система радіоелектронної боротьби та вогнева робота”, – сказала речниця.

Гуменюк, додала, що спостерігається спад активності ворожої авіації на херсонському напрямку, де ворог дуже обережно використовує тактичну авіацію з акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, 23 лютого Сили оборони України збили другий російський літак А-50. За даними ЗМІ, це вдалося зробити за допомогою радянського ЗРК С-200.

10 літаків за 10 днів. ЗСУ мінусують авіацію РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button