Україна

Гуменк прокоментувала ситуацію на лівому березі Херсонщини


Гуменк прокоментувала ситуацію на лівому березі Херсонщини

Українські бійці продовжують бойову роботу, і підрозділи морської піхоти працюють потужно, зазначила Наталія Гуменюк.

Українські захисники продовжують бойову роботу на лівому березі Дніпра Херсонщини і закріплюються на вказаній ділянці. Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Це складна ділянка на нашому напрямку, і робота там триває. Але вона не вся підлягає розголосу. Навіть за умов, що якусь частину ми вже змогли оприлюднити. Є велика різниця у термінах “закріпилися” і “закріплюються”. Ми продовжуємо бойову роботу, і підрозділи морської піхоти працюють потужно”, – пояснила вона.

Ворог намагається “знівелювати” перевагу ЗСУ, тому, зокрема, використовує тактичну авіацію та дрони, зазначає вона.

“Намагається маневрувати в умовах складної погоди, типової для цієї пори року. Ворог долучає до тактичної авіації ще й безпілотні атаки, тобто активність сьогоднішня нічна дронів типу Шахед і також активність FPV-дронів на нашому напрямку досить велика”, – пояснила речниця.

Нагадаємо, раніше Наталія Гуменюк повідомляла, що українські військові закріплюються на лівому березі Дніпра на Херсонщині, проте бойова робота ускладнена через погану погоду. Однак у росіян нині теж “нема можливості так само потужно використовувати тактичну авіацію”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button