Україна

Гройсман перешкоджає працювати Антонову

Кабінет Міністрів України будь-якими шляхами намагається ускладнити роботу флагмана вітчизняного авіабудування

У ДП “Антонов” звинувачують Кабінет міністрів та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана у перешкоджанні роботи підприємства.

Про це йдеться у відкритому листі підприємства, повідомляє 1NEWS з посиланням на Українську правду.

 “Кабінет Міністрів України на чолі з прем’єр-міністром не тільки не надає належної підтримки, але і будь-якими шляхами намагається ускладнити роботу флагмана вітчизняного авіабудування”, – зазначають у ньому.

 

У ДП “Антонов” розповідають, що у 2016 році було обіцяно профінансувати запуск серійного виробництва пасажирських літаків.

Однак замість цього, Кабмін на чолі з Гройсманом “пропонує вилучити значну частину зароблених коштів для вирішення проблем інших підприємств концерну, всупереч думці керівництва “Укроборонпрому”.

Таке рішення у підприємстві називають “недалекоглядним” та додають, що воно може зірвати міжнародні домовленості.

“Подібні недалекоглядні міри призведуть до зриву міжнародних домовленостей по виробництву Ан-132D, модернізації Ан-70, а також зупинки розробки першого українського ударного безпілотника “Горлиця”, що здійснюється “Антоновим” за власні кошти”, – повідомляють у підприємстві.

На думку його керівництва, відповідні дії Кабміну не тільки не допоможуть тим, хто потребує коштів, але і призведуть до банкрутства компаній, у яких вилучать ці гроші.

“В даних умовах доцільно прийняття державної програми виведення з кризи найважливіших підприємств ОПК, що буде фінансуватися з бюджету країни”, – вважають у ДП “Антонов”.

Back to top button