Україна

Ґроссі має намір відвідати Запорізьку АЕС


Ґроссі має намір відвідати Запорізьку АЕС

На ЗАЕС команда МАГАТЕ, яка працює на місці, продовжує чути вибухи та інші ознаки воєнних дій, іноді поблизу самої станції.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі наступного тижня відвідає Україну, щоб провести переговори та оцінити розвиток подій на Запорізькій атомній електростанції. Про це у четвер, 29 серпня, повідомили у пресслужбі МАГАТЕ.

Це буде п’ятий візит Гроссі на ЗАЕС після того, як 1 вересня 2022 року, він встановив постійну присутність МАГАТЕ на ЗАЕС для моніторингу.

Організація вважає, що ядерна безпека на ЗАЕС залишається нестабільною.

“МАГАТЕ діє оперативно і рішуче, коли виникають загрози ядерній безпеці. Наша присутність на місцях має надзвичайно важливе значення для стабілізації ситуації. Моє повідомлення протягом цієї трагічної війни було гучним і чітким: ядерної аварії слід уникати за будь-яку ціну, і на атомну електростанцію ніколи не можна нападати. Наслідки можуть бути катастрофічними, і ніхто від цього не виграє. Я залишаюся рішуче налаштованим зробити все можливе для захисту ядерної безпеки, поки тривають бойові дії”, – сказав він. 
 
Раніше глава МАГАТЕ заявив, хоча Курська атомна станція (КАЕС) працює у штатному режимі, “ситуація на ній серйозна” й існує “ризик ядерної аварії”.
 
У МАГАТЕ заявили, що ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції погіршилась після удару безпілотника поруч. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − one =

Back to top button