Україна

Грошові перекази в Україну торік сягнули $11,6 млрд


Грошові перекази в Україну торік сягнули $11,6 млрд

Через платіжні системи “переказу коштів” найбільші обсяги коштів в Україну торік надходили із США (18%), Ізраїлю (17%), Італії (15%), Німеччини (9%) та Ірландії (5%).

В Україну у 2023 році з-за кордону було перераховано $11,6 мільярда в еквіваленті, включаючи перекази через офіційні та неофіційні канали: банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення та неофіційні – шляхом передавання грошей із рук у руки. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що торік платіжні системи активно використовувалися як для переказів коштів у межах України, так і для отримання грошових переказів із-за кордону.

Діяльність на території України у 2023 році здійснювали 35 платіжних систем “переказу коштів”, із яких 26 – створені резидентами та дев’ять – нерезидентами (чотири системи зі США, три – з Великої Британії, по одній – із Грузії та Канади).

Обсяг внутрішньодержавних переказів, здійснених через платіжні системи “переказу коштів”, у 2023 році становив ₴728 мільярдів ($19,9 мільярда в еквіваленті). Це вдвічі більше, ніж за довоєнний 2021 рік.

Середня сума одного переказу в межах України становила ₴862.Лідером за сумою переказів у межах України була платіжна система NovaPay (32% усіх внутрішньодержавних переказів).

Як повідомляється, в Україну за 2023 рік із використанням платіжних систем “переказу коштів” (створених як резидентами, так і нерезидентами) було переказано $2,6 мільярда в еквіваленті. Це на 17% менше, ніж за довоєнний 2021 рік. Середня сума одного такого транскордонного переказу в Україну становила $255.

Через платіжні системи “переказу коштів” найбільші обсяги коштів в Україну торік надходили із США (18%), Ізраїлю (17%), Італії (15%), Німеччини (9%) та Ірландії (5%).

За сумою переказів в Україну лідирують платіжні системи “переказу коштів”Western Union (платіжна організація- резидент США) – 43,2% усіх переказів, MoneyGram (платіжна організація- резидент США) – 21,7% усіх переказів та PrivatMoney (платіжна організація – АТ КБ ПриватБанк) – 17,9% усіх переказів.

Раніше повідомлялося, що за кордоном зменшився обсяг зняття готівки з українських карт.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button