Події

П’яний водій вдарив по обличчу патрульну

У Чернігові поліцейські затримали водія у нетверезому стані, який вдарив патрульну в обличчя, інформує 1NEWS з посиланням на сектор комунікації поліції Чернігівської області.

“Встановлено, що чоловік напідпитку сів за кермо та порушив правила дорожнього руху. Патрульні переконували водія зупинитися, проте, він тільки збільшував швидкість. Поліцейські вимушені були заблокували автомобіль. Коли патрульна підійшла до автомобіля порушника, той раптово вдарив дівчину в обличчя”, – йдеться у повідомленні.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції. На той час патрульні вже склали на зловмисника кілька адмінпротоколів за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, за ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перевищення встановлених обмежень швидкості руху) та ст. 130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Окрім того, стосовно порушника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

У поліції поінформували, що цього водія поліцейські зупинили не вперше. Раніше він уже сідав за кермо несправного авто, а також керував автомобілем без документів.

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України чоловік затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

 

 

 

 

 

Back to top button