Україна

Зеленський розповів, коли закінчиться війна


Зеленський розповів, коли закінчиться війна

Розпочата Росією війна закінчиться лише після того, як Україна поверне всі свої окуповані території. Однак це може відбутися швидше, якщо світові лідери діятимуть більш рішуче.

Про закінчення війни можна буде говорити лише після того, як Україна поверне всі свої території. Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході спілкування зі студентами та викладачами Гарвардського університету, повідомляє у середу, 28 вересня, прес-служба ОП.

“Якщо не буде чітко зрозуміло, що ми повернули свою землю, війна закінчилася і ось він – мир, а щось буде завжди під питанням, якась недеокупована частина, а інша частина – у якомусь компромісі, то, повірте мені, Росія все одно повертатиметься до окупації нашої землі”, – наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що Україна не зможе повернути своїх загиблих громадян, але “точно може відновити справедливість, яка починається із повернення своєї землі”.

Також Зеленський розповів, що Росія готується до нової анексії окупованих територій України, і дорікнув світові за брак превентивних заходів проти Москви.

“Днями Росія сподівається оголосити про нову анексію територій України. Це давно готувалося, ми бачимо псевдореферендуми на тих територіях, які Росія хоче проковтнути”, – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що мобілізація в РФ була не випадково оголошена саме напередодні цієї нової злочинної анексії.

“Мета очевидна – окупант хоче забрати в армію мешканців окупованих територій. Або тебе вб’ють, або ти вбивай. До такого вибору Росія хоче змусити сотні тисяч українців. І немає превентивного санкційного удару по РФ, який показав би Росії, що їй не вдасться проковтнути жодну частину України”, – заявив Зеленський.

При цьому він звернув увагу на те, що якщо лідерство проявляється лише “потім у реагуванні, в адаптації до негативних наслідків”, то це призводить до втрати часу, і можливості, в результаті чого шлях до миру стає довшим.

Зеленський наголосив, що світ буде відновлено, але відповідь на питання, коли це станеться, “залежить від відповіді на питання, як часто ми діятимемо першими”.

Раніше в ЄС засудили РФ за проведення “референдумів” та оцінили мужність українців, які протистоять агресії Кремля.

Нагадаємо, в РНБО заявили, що Україна ніколи не була проти переговорів із РФ щодо контрибуцій та репарацій.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button