Україна

Греція не бачить підстав для евакуації дипломатів з України

Греція не планує евакуювати дипломатів чи членів їхніх сімей, а також не закликає грецьких громадян і українців грецького походження залишати Україну. Про це на зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявив міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу МЗС України.

Дмитро Кулеба привітав рішення Нікоса Дендіаса відвідати Україну, зокрема провести зустрічі з грецькою громадою України в Маріуполі. Глава грецької дипломатії запевнив українського колегу, що цей візит є актом підтримки України.

«Минулоріч я закликав усіх партнерів здійснити візити до України в січні-лютому 2022 року на знак підтримки нашої держави у час безпекових загроз із боку РФ. Постійне перебування високих іноземних гостей в Україні знижує напругу. Ціную, що глава грецької дипломатії також відгукнувся на цей заклик і невдовзі відвідає Україну», – підкреслив Дмитро Кулеба.

Нікос Дендіас повідомив, що грецька сторона уважно стежить за ситуацією і вважає, що нині немає підстав для передчасних рішень. Греція не планує евакуювати дипломатів чи членів їхніх сімей. Натомість уряд Греції готовий і надалі дієво допомагати грецькій громаді в Україні.

Дмитро Кулеба поінформував колегу щодо актуальної безпекової ситуації на тлі агресивних дій Росії. Міністри обговорили підготовку Європейським Союзом санкцій проти Росії. Глави дипломатії також узгодили графік двосторонніх візитів на 2022 рік.

Дмитро Кулеба відзначив важливість подальшого розвитку мережевої дипломатії та тісної координації позицій партнерів з Україною до і після контактів з російською стороною, аби в Кремля не було найменшої спокуси до подальшої військової ескалації.

Back to top button