Україна

Гранати під час сесії: трагедія на Закарпатті. 18+Сюжет


Гранати під час сесії: трагедія на Закарпатті. 18+

У будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати під час засідання сільради. Відомо про двох загиблих та 26 поранених.

У Закарпатській області у будівлі Керецьківської сільської ради один із депутат під час засідання сесії підірвав гранати. В результаті вибуху, попередньо, загинули дві людини, ще 26 отримали поранення, шестеро з яких перебувають у тяжкому стані.

Депутат, який влаштував вибухи, – живий, але зараз медики проводять реанімаційні заходи щоб його врятувати. Що відомо про подію читайте в сюжеті.

Момент вибуху

В соцмережах вже з’явилося відео моменту інциденту. На кадрах видно, що до тісного приміщення, де йшло засідання сільської ради і лунали суперечки, зайшов чоловік. Він перебив учасників сесії і кілька разів запитав: “А можна я?”.

Після цього депутат із кам’яним обличчям дістав гранати з кишень куртки і кинув їх на підлогу. Судячи по поведінці присутніх, люди навіть не зрозуміли, що то було. Далі пролунали вибухи.

Попередньо відомо, що гранат було три. На місці події продовжують працювати всі профільні служби, слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки та криміналісти.

Поліцейські кваліфікували подію, як терористичний акт. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. Правоохоронці також з’ясовують мотив депутата.

Що відомо про підривника

За інформацією місцевих ЗМІ, гранати у сільраді підірвав місцевий депутат від партії Слуга народу Сергій Батрин. На сайті Керецьківської громади він значиться членом комісії із законності та правопорядку.

Вказано, що він народився 1969 року і мешкає у селі Кушниця Хустського району Закарпатської області.

Загалом, що до складу Керецьківської сільради входять 26 депутатів. Саме така кількість людей постраждала від вибуху.

Також, є інформація, що на сесії сільради розглядалися питання щодо ухвалення місцевого бюджету на 2024 рік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button