Україна

ГПУ завершила слідство у справі про розкрадання коштів Ставицьким

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування, в якому колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький є підозрюваним у розкраданні коштів в особливо великих розмірах, і викликає його до Києва для ознайомлення з матеріалами справи, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Відповідно до вимог статті 290 КПК України Ви маєте право на доступ до матеріалів досудового розслідування як особисто, так і за допомогою захисників (захисник Рафальська І.В. має право мати доступ з 18.02.2018, тобто з моменту припинення дії рішення Дисциплінарної палати КДКА Вінницької області від 17.08.2017 року). У зв’язку з цим Вам необхідно прибути “18” січня 2018 об “11” год. “30” хв. за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська, 18 (ГСУ ГПУ – ІФ), кабінет №527 для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження”, – йдеться в оприлюдненому в четвер на сайті відомства повідомленні.

У ньому також зазначається, що ознайомлюватися з матеріалами кримінального провадження (мати доступ до матеріалів) Є.Ставицький може щодня за вищезазначеною адресою, починаючи з 18 січня.

Як повідомлялося, 24 березня 2014 року Генпрокуратура України оголосила екс-міністра Є.Ставицького в розшук. Його підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

У січні 2017 року керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Василь Неволя повідомив, що Є.Ставицький, за даними Інтерполу, перебуває, найімовірніше, в Ізраїлі, його розшук активний.

ЗМІ повідомляли, що Є.Ставицький змінив прізвище на Розенберг. Київ звернувся до ізраїльської сторони щодо передання Україні колишнього міністра.

 

 

 

Back to top button