Україна

ГПУ у справі Майдану повідомила про підозру екс-заступнику голови київського райсуду

Генеральна прокуратура Києва повідомила про підозру колишньому заступнику голови Дніпровського районного суду м. Києва у справі винесення незаконних рішень щодо учасників Революції Гідності. Про це повідомив у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко, інформує 1NEWS.

“На підставі зібраних доказів у межах кримінального провадження за фактами протидії протестним акціям шляхом протиправного переслідування працівниками правоохоронних органів та суду учасників мітингів та зборів у м. Києві в січні-лютому 2014 року 25.07.2018  у передбачений чинним законодавством спосіб здійснено повідомлення про підозру колишньому заступнику голови Дніпровського районного суду м. Києва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки)”, – йдеться у повідомленні.

За словами Лисенка, ГПУ здійснює досудове розслідування у ряді кримінальних проваджень за фактами протидії протестним акціям у січні-лютому 2014 року. В одному з таких проваджень перевіряється правомірність дій та рішень правоохоронних органів і суду Дніпровського району м. Києва при затриманні, притягненні до кримінальної відповідальності та застосуванні запобіжних заходів щодо 11 осіб у період 18 – 19 лютого 2014 року.

Підозрюваному екс-заступнику голови Дніпровського райсуду, зокрема, інкримінується вчинення вищевказаних протиправних дій щодо двох осіб, які були затримані та притягнуті до кримінальної відповідальності нібито за участь у масових заворушеннях осіб із явними і грубими порушеннями вимог кримінального процесуального законодавства.

На цей час готується клопотання слідчому судді про застосування до підозрюваного відповідного запобіжного заходу.

Нагадаємо. створена цифрова реконструкція розстрілів під час Євромайдану. Дані, отримані під час цифрової реконструкції, допоможуть в розслідуванні подій, пов’язаних із загибеллю трьох активістів.

 

 

Back to top button