Україна

Готується візит в Україну держсекретаря США Блінкена

Адміністрація президента США Джо Байдена готується відправити держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну у травні. Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на джерело в українському уряді.

«Той факт, що адміністрація Байдена направить свого найбільш високопоставленого дипломата в Україну за кілька тижнів до потенційного саміту (між Джо Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним — ред.), дає чіткий сигнал про те, що Вашингтон підтримує східноєвропейську націю та цінує її як союзника», — повідомляє телеканал.

Українські чиновники також сподіваються, що Байден перед можливою зустріччю з Путіним знайде час для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело вважає, що візит Блінкена стане ще однією нагодою обговорити потенційну зустріч американського та українського лідерів, поки Байден перебуватиме в Європі цього літа.

Телеканал нагадує, що Байден говорив по телефону із Зеленським минулого місяця, коли російські війська влаштували масштабне нарощування на східному кордоні України, яке з тих пір почали згортати.

Державний секретар уже кілька разів спілкувався зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою з моменту вступу на посаду, в тому числі на початку цього місяця на зустрічі в Брюсселі.

Back to top button