Україна

Готував удари по аеродромах Дніпропетровщини: агент ФСБ отримав вирок


Готував удари по аеродромах Дніпропетровщини: агент ФСБ отримав вирок

За матеріалами Служби безпеки України суд призначив зраднику 15 років тюрми з конфіскацією майна.


Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент ФСБ РФ, який діяв на Дніпропетровщині. Про це повідомила пресслужба СБУ в п’ятницю, 8 березня.
 
Зловмисник збирав для росіян інформацію про можливу наявність бойових літаків ЗСУ на місцевих аеродромах. Також він цікавився залізничними маршрутами, якими прямують військові ешелони Сил оборони на передову.
 
У разі отримання агентурних відомостей, окупанти планували використати їх для підготовки серії ракетних ударів по стратегічних об’єктах регіону. Співробітники СБУ запобігли цьому завдяки своєчасному викриттю фігуранта та його затриманню “на гарячому” у липні 2022 року.
 
Тоді російський агент виконував ще одне завдання ФСБ – фотографував місця тимчасового базування підрозділів Тероборони ЗСУ.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

 
Засудженим є працівник місцевої охоронної фірми. На початку повномасштабного вторгнення РФ чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. Після вербування агент діяв за “інструкцією” – спочатку він отримував від ФСБ координати “потрібних” об’єктів, а потім проводив дорозвідку на місцевості.
 
Суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Донецькій області засудили коригувальника російських ракетних ударів по Краматорську. Зрадник отримав максимальне покарання – 15 років за ґратами.

До довічного ув’язнення за державну зраду засудили колишнього начальника Північної виправної колонії № 90. Під час окупації він співпрацював з росіянами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button