Україна

Готувала диверсії проти ТЦК: в Україні затримали поплічницю РФ


Готувала диверсії проти ТЦК: в Україні затримали поплічницю РФ

Контррозвідники СБУ затримали фігурантку “по гарячих слідах”, протягом доби після вчинення злочину. Їй загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала підпалювачку, яка діяла на Кіровоградщині. Зловмисниця виконувала замовлення РФ на підпали автотехніки та будівель Сил оборони. Про це інформує пресслужба СБУ у середу, 10 липня.

Затриманою виявилась 28-річна мешканка Олександрії. У поле зору спецслужб РФ вона потрапила на початку цього літа через свою активність в Телеграм-каналах, де шукала легкого заробітку.

Фігурантка умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення “Омега” Нацгвардії, попередньо відстеживши місце паркування авто українського захисника.

Для “звіту”, вона фіксувала на камеру свої дії під час підготовки та вчинення злочину.

Своєю чергою, відеозйомки агресор планував використати для проведення спеціальних інформаційних операцій, які мали “розганяти” фейк про наявність антиукраїнського підпілля на Кіровоградщині.

Наступним її завданням був підпал будівлі місцевого ТЦК.

Нині затриманій повідомлено про підозру.

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації її злочинних дій за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала в Одесі жіночу агентурну групу ФСБ. За вказівкою російської спецслужби жінки готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі міста.

Агентка ФСБ намагалася завербувати коригувальників на Сумщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button