Україна

Гості з 5-ти країн приїдуть на триденний фестиваль до Хотина

У Чернівецькій області восени проведуть триденний фестиваль до відзначення 400-річчя Хотинської битви. Там планують відтворити битви того часу за участі гостей із Литви, Польщі, Румунії, Молдови та Туреччини. Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на litgazeta.com.ua.

«Відтворення боїв, вогняне шоу, пісочна анімація та різноманітні фотозони – так відзначатимуть 400-річчя Хотинської битви. Із цієї нагоди восени проведуть триденний фестиваль. На нього запросили гостей із 5 країн – Литви, Польщі, Румунії, Молдови та Туреччини», – йдеться у повідомленні.

Наразі організаційний комітет працює над створенням загальної концепції заходу. «Святкування передбачає реконструкцію історичних подій. Так, у державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» відтворять битви, які відбувалися у 1621 році», – додали у Чернівецькій ОДА.

Там зазначили, що загалом фестиваль проходитиме на декількох локаціях. Зокрема, реконструктори пройдуться середмістям факельною ходою. Завершену концепцію святкування презентують уже наприкінці липня.

Нагадаємо, в рамках програми Президента «Велика реставрація» на території Хотинської фортеці цьогоріч проведуть реставраційний ремонт під’їзного мосту, укріплять підпірну стіну замку та здійснять ще низку ремонтно-реставраційних робіт.

Back to top button