Україна

Гончарук назвав себе і Зеленського “профанами” в економіці – ЗМІ

В інтернеті опубліковали аудіозапис, на якому прем'єр допускає неоднозначні заяви на адресу президента

Напередодні засідання фракції “Слуги народу”, куди викликали на килим міністрів, в мережі опублікували запис наради у прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з курсу гривні, де він допускає неоднозначні заяви на адресу президента.

Про це повідомляє 1NEWS.

Як чути на ролику, опублікованому на YouTube-каналі “Як обдурити президента”, під час розмови сторони Гончарук, заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова і міністр фінансів Оксана Маркарова обговорюють курс долара в Україні та економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.

“У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Він розуміє, що є платіжний баланс. Платіжний баланс сильно неправильний, а гривня сильно зміцнилася”, – заявляє на відео Гончарук.

Прем’єр каже, що гіпотетично потрібно пояснити Зеленському, що гривня зміцнюється завдяки тому, що її сильно розгойдували перед виборами. А тепер люди побачили, що боятися нічого, тому що “сильний президент”. “У нього немає в голові цього. Треба показувати й треба, щоб виглядало дуже реалістично, будемо говорити”, – сказав прем’єр.

“Поки у президента в голові не буде відповіді на це запитання – у нього буде порожнє місце там”, – Гончарук продовжував пояснювати присутнім, як “просвіщати” Зеленського.

“І до нього буде прилітати ця маячня на тему облігацій (мова про спекуляції ОВДП, яким приписують різке зміцнення гривні, – ред.). Вона потрапляє в голову тому, що там є туман”, – уточнив Гончарук.

“Я повний профан в економіці – я юрист за освітою. Але що я розумію? Є дві економічні теорії – монетаризм і кейнсіанська. Ти йдеш шляхом здешевлення ресурсів. І ти йдеш шляхом друкування грошей і як би розвиваєш економіку”, – сказав прем’єр.

“Якщо ти йдеш шляхом здешевлення ресурсів, то твоя стратегія в тому, щоб інфляція знижувалася”, – заявив Гончарук, даючи зрозуміти, що варіант “як би розвивати економіку” не розглядається.

Джерело: Страна

Back to top button