Україна

Голову Закарпатської облради достроково звільнили: він вважає, що це незаконно

Депутати Закарпатської облради під час сесії 28 жовтня проголосували за дострокове припинення повноважень голови Закарпатської обласної ради Олексія Петрова. За відповідне рішення проголосували 35 депутатів, пише «Zaxid.net».

Четверта сесія Закарпатської обласної ради VIII скликання відбувається у незвичному форматі: перед біля будівлі обласної ради на пл. Народній відбувся мітинг медиків та бібліотекарів, які виступали проти реорганізації та об’єднання комунальних лікарень та бібліотек, а за 10 хвилин до запланованого початку засідання на сайті облради опублікували розпорядження голови Закарпатської облради Олексія Петрова про перенесення сесії на 29 листопада.

Однак депутати, які зібралися у сесійному залі, самостійно розпочали реєстрацію, обрали головуючого та відкрили сесію. У залі зареєструвалося 36 депутатів.

Засідання очолив депутат Володимир Чубірко («Рідне Закарпаття»), до порядку денного внесли проект рішення про дострокове припинення повноважень голови Закарпатської облради Олексія Петрова («Слуга народу»), за який проголосували майже всі присутні – 35 голосів із 36.

Сам Олексій Петров зазначив, що сьогоднішнє засідання в обласній раді не є законним, з приводу цього він уже звернувся до правоохоронних органів: «Подав повідомлення про злочин відповідно до ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу до Закарпатської обласної прокуратури, Управління СБУ та Нацполіції про дії, які кваліфікуються ст. 186 – самоуправство групою осіб, які сьогодні незаконно зайняли сесійну залу, незважаючи на те, що я видав розпорядження про перенесення сесії на 29 листопада», – зазначив Олексій Петров.

«Я продовжую роботу в якості голови обласної ради відповідно до законів України», – додав він.

Back to top button