Україна

Головне на ранок 4 лютого – що відомо про коронавірус в Україні і світі, чому стався збій у Київстар – 1News

Топ-новина

Топ-новина


Фото з відкритих джерел

Фахівці мобільного оператора оперативно усунули несправності

В Україні знову видаватимуть листки непрацездатності дистанційно, без звернення до лікарів. Крім цього, стало відомо, що по країні збільшується кількість “помаранчевих” регіонів, у яких можливе впровадження локдауну. В Африці тим часом виявили новий підвид штаму коронавірусу “Омікрон”, що має особливі характеристики.

Далі розповідаємо про найголовніші події, про які стало відомо станом на ранок п’ятниці, 4 лютого.

Новий поділ на карантинні зони в Україні

Дані Міністерства охорони здоров’я свідчать про те, що більшість областей України перебувають у помаранчевій зоні карантину, по дві області припадає на жовту та червону зони. У жовтій зоні Полтавська та Кіровоградська, у червоній – Івано-Франківська та Рівненська області.


Фото з відкритих джерел

Всі інші області перебувають у помаранчевій зоні, але частина з них під загрозою введення локдауну. Йдеться про Вінницьку, Волинську, Донецьку, Житомирську, Закарпатську, Київську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Харківську, Хмельницьку області.

Масштабний збій в оператора “Київстар”

У четвер, 3 лютого, в Україні стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку “Київстар”. Користувачі не могли телефонувати та відправляти повідомлення, навіть якщо на балансі були кошти – оператор заявляв, ніби грошей не вистачає.


Фото з відкритих джерел

Абоненти не могли поповнити рахунок з “Приват24” (а лише з “Монобанку”), перевірити залишок балансу – бо функції *110# і *111# не працювали. Крім цього, не було можливості зв’язатися з оператором, а сайт “Київстар” не працював. 

За деякий час все було виправлено, і компанія “Київстар” пообіцяла компенсації користувачам, які стикнулися зі складнощами в роботі мережі. Також мобільний оператор вибачився за необхідність очікування відповіді і пообіцяв відповісти кожному, хто звернувся.

1News за темою: У роботі Google та YouTube спостерігаються збої

Розслідування розтрати грошей керівництвом партії “Голос”

Слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом можливої розтрати бюджетних коштів керівництвом політичної партії “Голос” на загальну суму понад 1 мільйон гривень.


Фото з відкритих джерел

Під час проведення аналізу звітності партії працівники НАЗК виявили, що укладені керівництвом “Голосу” договори із надання послуг та виконання робіт низкою ФОПів мають ознаки фіктивності. Наразі кримінальне провадження розслідується за статтями про порушення порядку фінансування політичної партії та привласнення, розтрату майна в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

1News за темою: Головлікаря лікарні в Києві підозрюють у підробці COVID-сертифікатів

Україна і Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна і Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі. Глава держави зазначив, що підписання угоди дасть нові можливості для бізнесу, нові ринки, нові здобутки, прибутки і робочі місця, інвестиції, зростання ВВП, зростання добробуту двох держав і народів.

В Африці виявили “Стелс-омікрон”

У п’яти країнах Африки знайшли підвид штаму коронавірусу “Омікрон”, який складно виявити за допомогою наявних нині тестів. Про це заявила старша наукова співробітниця підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Африці Ніксі Гумеде-Молетсі.


Фото з відкритих джерел

Наразі на африканському континенті циркулюють три підвиди штаму “Омікрон” – Ва.1, Ва.2 і Ва.3. Перший з них фіксується найчастіше. Гумеде-Молетсі зауважила, що найбільше занепокоєння викликає підвид Ва.2, відомий як “Стелс”, бо навіть у лабораторіях тести не завжди його розпізнають. У нього часто відсутні деякі критерії, характерні для штаму “Омікрон”.

В Україні відкриватимуть е-лікарняні дистанційно

В Україні знову будуть відкривати електронні лікарняні дистанційно. Їх можна буде отримати без звернення до лікаря строком на 5 днів.


Фото з відкритих джерел

Причина у тому, що навантаження на центри первинної медичної допомоги і сімейних лікарів зростає у зв’язку зі зверненнями про відкриття лікарняних. Через це буде відновлено практику дистанційного відкриття електронних лікарняних на п’ять днів із подальшим зверненням до лікаря.

У разі необхідності продовження лікарняного або його закриття пацієнту необхідно буде звернутися до лікаря.

1News за темою: У Вінницькій області розгорнули додаткові ліжка для дітей з коронавірусом

Пандемія COVID-19 в Україні та світі

За останню добу, 3 лютого, в Україні виявили 43 778 нових випадків COVID-19, 9497 осіб одужали, а 174 людини померли.

У світі станом на ранок п’ятниці, 4 лютого, зафіксовано 2 157 282 нові випадки інфікування коронавірусом та 6679 летальних випадків. За весь час пандемії захворіли 387 327 964 особи, а померли 5 724 908.

Ситуація на Донбасі

Упродовж минулої доби, 3 лютого, на Донбасі з боку незаконних збройних формувань порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Прогноз погоди

Синоптики зазначають, що у п’ятницю, 4 лютого, у західних та східних регіонах України очікується сніг. В інших областях буде сонячна погода.


Укргідрометцентр

На заході температура повітря вдень становитиме -1…+2, а вночі – від -5 до -1. На сході вдень синоптики прогнозують -2…+1, а вночі – від -3 до -1. На півночі вдень очікується від -4 до -2, а вночі – від -9 до -7 градусів. На півдні повітря прогріється від -1 до +3 вдень, а вночі стовпчик термометра опуститься до позначок від -5 до -2.

Обговорення дня

На офіційній сторінці “Першого Незалежного” у Facebook вчора найпопулярнішим був допис про масштабний збій в роботі оператора мобільного зв’язку “Київстар”, що стався 3 лютого.

Замість бонусу

Протягом четверга, 3 лютого, на Рnktv.news було опубліковано сім великих матеріалів. Ось вони з посиланнями:

Тисяча за вакцинацію для підлітків: Хто може отримати кошти та на які послуги їх витратити

Історія перших Зимових Олімпійських ігор в історії: Кілька видів спорту і зовсім мало жінок-спортсменок

США відправляють військове підкріплення у Європу: У чому причина тривожності Заходу і до чого тут Росія

Українці – в останній десятці: Жителі яких країн стали менш щасливими за рік і що на це вплинуло

План щеплення на 2022 рік, бустерні та додаткові дози, правила вакцинації: Як отримати захист від COVID-19 в Україні

В Україні планують зміцнювати обороноздатність: Що про це відомо

Більш заразний і “невидимий”. Що відомо про новий підштам коронавірусу “Омікрон-2”

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело

Back to top button