Україна

Голові Рахункової палати повідомили про підозру


Голові Рахункової палати повідомили про підозру

Йдеться про голову Рахункової палати і народного депутата VIII скликання Валерія Пацкана, стверджує Центр протидії корупції.

 
Голові Рахункової палати і народному депутату VIII скликання повідомили про підозру у незаконному отриманні 117,65 тисячі гривень компенсації за житло. Про це повідомляють НАБУ та САП у понеділок, 24 жовтня.
 
 

 
Слідство встановило, що підозрюваний у вересні 2017 року подав до апарату Верховної Ради заяву про щомісячну компенсацію вартості оренди житла чи оренди готельного номера.
 
“Однак, як встановило слідство, на момент подання цієї заяви нардеп вже мав у власності квартиру у новобудові на Печерську у Києві, придатну для проживання. Що не завадило йому незаконно отримувати протягом наступних шести з половиною місяців 117,65 тисячі гривень з бюджету ВР”, – повідомляє НАБУ.
 
Як стверджує Центр протидії корупції, йдеться про голову Рахункової палати і народного депутата VIII скликання Валерія Пацкана.
 
У НАБУ додають, що загалом детективи викрили на незаконному отриманні більш як 4,4 млн гривень компенсації за житло восьми нардепів. У семи справах розслідування було закінчено і направлено до ВАКС, який ухвалив рішення щодо шести нардепів.
 
“Зараз один обвинувальний вирок – стосовно колишнього нардепа Руслана Сольвара – набрав законної сили, його засудили до трьох років позбавлення волі. Ще два екс-нардепи – Олександр Черненко й Олександр Пресман – пішли на угоду з обвинуваченням та отримали три роки позбавлення волі з відповідним випробувальним терміном, також вони добровільно відшкодували 580 тисяч гривень та 929 тисяч гривень відповідно. Загалом нардепи після викриття детективами НАБУ повернули до бюджету більш як 4,22 млн гривень”, – йдеться у повідомленні відомства.
 
Раніше повідомлялося, що екс-нардеп Олександр Грановський підозрюється в організації корупційної схеми на ОПЗ. Підприємству було завдано збитків на суму більш як 93,3 млн гривень.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button