Україна

Голова Євроради запропонував провести донорську конференцію на підтримку України – 1News

Шарль Мішель запевнив українців, що “ЄС не залишить їх без підтримки”


УНІАН

Президент Європейської ради Шарль Мішель ініціював проведення конференції донорів на підтримку України. Про це він сказав у середу під час виступу в Європарламенті. 

“Ми знаємо, що те, що відбувається, вже спричиняє щоденний значний економічний вплив на Україну. І ми хотіли б підтримати ініціативу комісії щодо мобілізації 1,2 мільярда євро у вигляді макрофінансової допомоги. Я думаю, що ми маємо піти далі з партнерами. Тому я хотів би ініціювати у тісній співпраці з Україною та ЄС конференцію донорів, щоб можна було підтримувати тверду економічну ситуацію в Україні, яка під загрозою від цієї ситуації”, – заявив президент Євроради.

Мішель запевнив українців, що “ЄС не залишить їх без підтримки”. Він також звернувся до Росії, зазначивши, що вона має вибір – або війна і жертви, або дипломатія.

Президент Європейської ради зауважив, що Брюссель виступає на підтримку дипломатії та переговорів. Крім того, ЄС готовий запровадити жорсткі санкції проти Росії, якщо вона наважиться на вторгнення в Україну.

1News за темою: У Держдепі США зробили новий прогноз щодо російського вторгнення на територію України

Нагадаємо, нещодавно голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент наразі проводить консультації, як діяти у разі ймовірного вторгнення РФ. За його словами, найближчим часом можуть скликати Раду безпеки ООН.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button