Україна

Голова ВР спростував інформацію про “канікули” в парламенті


Голова ВР спростував інформацію про канікули в парламенті

Руслан Стефанчук нагадав, що робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що інформація про те, що нібито парламент пішов на канікули, – не відповідає дійсності.

“Із 24 лютого 2022 року Парламент України працює у режимі єдиного засідання. І за цей час жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати “канікули”, щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі”, – зазначив він.

За словами Стефанчука, робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України.

“Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо”, – зауважив голова ВР.

Стефанчук додав, що вчора було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень Закону №8371 з метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі. За словами спікера, парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту.

Нагадаємо, раніше Стефанчук сказав, коли Рада розгляне заборону УПЦ МП. За його словами, наступне засідання Верховної Ради відбудеться, щойно депутати напрацюють остаточний варіант законопроєкту про припинення діяльності Української православної церкви Московського патріархату в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − twenty =

Back to top button