Україна

Голова СБУ обговорив майбутні санкції з тимчасово повіреною у справах США

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін запевнила, що Сполучені Штати Америки підтримують територіальну цілісність України і готові надалі допомагати їй у протидії російській агресії. Таку позицію вона озвучила під час зустрічі з Головою СБУ Іваном Бакановим, повідомила 1News прес-служба СБУ.

Зазначається, що однією з ключових тем зустрічі стала загальна безпекова ситуація та потенційна загроза, пов’язана з нарощуванням РФ своєї військової присутності на кордонах з Україною.

«Сполучені Штати підтверджують свою підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, і бажають докласти спільних з Україною та партнерами зусиль, аби досягти миру», – заявила Крістіна Квін.

У свою чергу Голова СБУ Іван Баканов зазначив, що українська спецслужба готова й надалі об’єднувати зусилля з міжнародними колегами, аби Україна могла ще більш успішно стримувати військові та гібридні загрози з боку РФ.

«Ми звикли до постійної загрози з боку РФ, тому що вже не раз бачили подібне «брязкання зброєю». Таке сусідство – це стабільний фактор ризику, якого не мають інші європейські країни. А ми не просто співіснуємо з ним уже 7 років, а протидіємо йому. І завдяки міжнародному партнерству Україна має додаткові можливості для захисту власного суверенітету», – сказав Іван Баканов.

Він зазначив, що така підтримка важлива, коли нашій державі протистоїть такий потужний ворог, як Росія.

Також на зустрічі обговорювалося нещодавнє введення Україною санкцій до низки фізичних і юридичних осіб, перспективи реформи СБУ.

Back to top button