Україна

Голова ОВА розповів, як у звільнену Херсонщину повертається життя


Голова ОВА розповів, як у звільнену Херсонщину повертається життя

В області проводиться розмінування, розчищаються дороги, відновлюється зв’язок, виплачуються пенсії, надається медична допомога.

 
Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич звітував про те, що зроблено на звільнених територіях області за попередню добу, 28 листопада.
 
“Фахівці Vodafone відновили роботу ще трьох базових станцій у таких мікрорайонах Херсона: у Таврійському, Шуменському і на Острові. Загалом оператори мобільного зв’язку відновили роботу 65 базових та трьох пересувних станцій на звільненій Херсонщині”, – зазначив голова ОВА.
 
Янушевич повідомляє, що для відновлення електропостачання у Херсонській області працюють 25 бригад – 145 робітників та 56 одиниць техніки.
 
“Ремонтні роботи виконувались на лініях, що живлять Високопілля, Велику Олександрівку, Нововоронцовку, Трифонівку і Херсон. В обласному центрі електропостачання відновлено для 24% побутових споживачів”, – уточнив голова ОВА.
 
Крім того, Янушевич повідомив, що триває розчищення доріг: фахівці працюють на дорогах державного значення: М-14, Т-22-07, Т-04-03 та Т-22-15. Минулої доби прибрано два кілометри доріг державного значення.
 
“Вибухотехніки Нацполіції обстежили більш як 16 гектарів територій, вилучили 109 вибухонебезпечних предметів, знищили – 39. Піротехніки ДСНС обстежили більш як 16 гектарів територій, вилучили і знешкодили – 131 вибухонебезпечний предмет”, – додав очільник області.
 
На Херсонщині завершили фінансування пенсій у листопаді. Повідомляється, що на виплати пенсій в області направлено 1,4 млрд грн.
 
Поступово відновлюється система медичної допомоги на звільнених територіях області.
 
“Від посольства Республіки Польща до смт Високопілля доставили пункт медичної допомоги. Тепер жителі громади можуть постійно отримувати медичне обслуговування. У Херсонську обласну клінічну лікарню доставлено партію ліків від Центру громадського здоров’я. Надалі медикаменти розподілять між деокупованими закладами охорони здоров’я області”, – йдеться у повідомленні.
 
Використовується також можливість, що з’явилася після деокупації, перевозити хворих і поранених на лікування за межі області.
 
“З Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні евакуйовано 13-річну дитину з ампутацією руки до спеціалізованої лікарні Охматдиту з подальшим вирішенням питання протезування кінцівки”, – повідомляє Янушевич.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button