Україна

Голова ГО Українська жіноча варта розповіла про те, чого навчають на курсах самооборони та виживання – 1News


Фото з відкритих джерел

Метою і завданням організації є підготовка цивільного населення на випадок кризової ситуації

В Україні спостерігається сплеск попиту на курси самооборони та виживання серед жінок. Про те, чого навчають жінок на тренінгах із самооборони у Києві, розповіла голова ГО “Українська жіноча варта” Олена Білецька в ефірі Українського радіо.

За словами голови ГО “Українська жіноча варта”, з 2014 до 2018 року вони проводили заняття з виживання для жінок по всій Україні, також навчання з безпеки, самообороні, домедичній підготовці та стрільбі для цивільних. Коли від жінок все частіше почали надходити запити на відновлення тренінгів із виживання, ГО “Українська жіноча варта” продовжила ці заняття.

ГО “Українська жіноча варта” є організацією, яка активізує і створює мережу жіночого руху опору. Її метою і завданням є підготовка цивільного населення на випадок кризової ситуації. Навчити населення діяти, виживати, надавати першу домедичну допомогу, як собі, так і людям поруч, а також підготувати людей виживати в міських умовах у надзвичайній ситуації.

Як розповіли в організації, курс по виживанню адаптували під потреби цивільного населення.

“Він допомагає освоїти чотири основні принципи виживання: образ мислення, тактика, навички і спорядження. Далі щодо кожного пункту у нас є розпрацьованою детальна інформація: як складати план, як об’єднуватися, як створювати локальні мережі за місцем проживання, як освоїти нові навички та відточити вже набуті, а також супутня додаткова інформація, яка є дуже важливою”, – розповіла Білецька.

“Ми перейняли та акумулювали досвід інших країн, які були в облозі, які пережили військові дії та кризову ситуацію. З досвіду інших людей ми розповідаємо, що важливо в таких ситуаціях мати, розуміти, знати і робити”, — розповіла Олена Білецька.

За її словами, цей курс про правильний спосіб мислення, як не уникати проблем фізично, про створення локальних мереж і складення плану на випадок кризової ситуації. А також про те, якщо буде така можливість, як давати відсіч і чинити опір.

1News за темою: У США 203 жінки звинуватили гінеколога у домаганнях, – ЗМІ

Потрібно мати випрацюваний правильний образ мислення. Якщо людина підготовлена і має правильно сформований образ мислення, критично оцінює ситуацію і має сформовані навички та відповідні знання, то паніка зменшується. У кризовій ситуації такі люди вміють, розуміють і знають, що робити. Якщо є люди поруч, які не знають, що робити, то вони долучаються до тих, хто вміє і знає.

“Нам надходить багато запитів від жінок. На попередній тренінг записалося 1600 жінок, на той, що відбувся 19 лютого — 800 жінок. Найближчі тренінги заплановано на 26 і 27 лютого, на них уже надійшло більш ніж 1500 запитів. Через карантинні умови й обмеження ми можемо прийняти 200-250 осіб. Тому орієнтовно в такій кількості на попередні заняття і приходили жінки”, – розповідає голова організації.

За словами Білецької, це вступне лекційне заняття, до якого додаються вправи із самооборони, щоб було простіше для сприйняття. Ця лекція дає розуміння і усвідомлення своїх можливостей. Вчить як вижити впродовж перших 24 годин, оскільки шанси на виживання людини тоді значно зростають.

“Щодо майбутніх тренінгів, то на 26 лютого реєстрація уже закрита, на 27 лютого ще триває, — розповіла Білецька. 27 лютого тренінг буде проводитися в у колонній залі Київської міської ради. Також ми запланували проведення онлайн-лекцій найближчим часом, щоби надати можливість долучитися й пройти цей тренінг не лише учасницям з Києва, але й охочим з інших регіонів”, – підсумувала вона.

1News за темою: В Афганістані жінки вийшли на акцію проти дій режиму “Талібану”

Нагадаємо, раніше в Міноборони назвали умови призову жінок на військову службу.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button